Az Ecseri Polgárőr Egyesület május 30-án ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Az egyesület tagjai e jeles alkalomból egész napos programmal várták a kilátogatókat az ecseri Tájházba. Ecser Nagyközség polgármestere, Gál Zsolt megnyitó beszédét követően átadta az önkormányzat oklevelét Nagy Zoltán elnök úrnak, mellyel elismerését fejezte ki a polgárőrség áldozatkész munkájáért. Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Szervezetek Szövetségének elnöke, valamint az Országos Polgárőr Szövetség Katasztrófavédelmi alelnöke elmondta, hogy a jól működő polgárőrség alapfeltétele az önkormányzattal és a rendőrséggel való szoros együttműködésen alapszik, ami Ecseren megvalósult, és az egyesület munkájával teljesen be is ágyazódott a település életébe. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, így Kardos Pál adta át az Ecseri Polgárőr Egyesület elnökének a szervezet településen végzett kiemelkedő bűnmegelőző tevékenységének elismeréseként a "Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozata kitüntetést. A 20 éves polgárőr munkáért kitűzőt vehetett át Barta Zoltán és Koczkás László.
Horváth Zsolt, az Ecseri Polgárőr Egyesület alelnöke kiemelte, hogy az elmúlt két évben Körmöndi Bernadett r.fhdgy., a maglódi rendőrőrs vezetőjének segítségével a két szervezet között kiemelkedően jól működő kapcsolat alakult ki. Ennek jeléül az egyesület a "szervezeteink együttműködése érdekében kifejtett munkájáért" köszönő oklevelet nyújtott át az őrs vezetőjének. Végezetül a polgárőrök ünnepélyes keretek között vehették át a jubileumi pajzs felvarrót.
A protokolláris ünnepséget követően az egész napos programok között volt gyermekfoglalkoztató, kiállítást tekinthettek meg a kilátogatók az elmúlt idők polgárőr dokumentumaiból, korábbi polgárőr ruházatok voltak láthatóak, megtekinthető volt a rendszám felismerő rendszer, valamint az Ecseri ÖTE segítségével kipróbálhatták, milyen érzés is egy locsolótömlőt megtartani.
Úgy gondolom, mi lakosok is köszönettel tartozunk a polgárőröknek, hiszen ők azok, akik szabadidejüket feláldozva a „láthatatlan munkát” végzik a mi biztonságunkért. Akkor éreznénk ezt igazán, ha nem lennének! További eredményes munkát kívánok! (a szerk.)

fotó: BPSZ sajtóügyelet

 

06:00, 12:00, 18:00, 20:10 - Gyömrő Info Magazin
06:06, 12:06, 18:06, 20:16 - Önkormányzati félóra - Dr. Mezey Attila és Agócs Zoltán
06:40, 12:40, 18:40, 20:50 - CoolToura - Losonc (ism.)
07:16, 13:16, 19:16, 21:26 - KO - az N1TV műsora
07:40, 13:40, 19:40, 21:50 - Gyere ahogy vagy!