Ma kora délután a gyömrői önkormányzat és a Bajcsy Zsilinszky kórház képviselői aláírták azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a város jelentősen beszáll a helyi szakrendelő fejlesztésébe és fenntartásába. 


Az elmúlt hetek munkája most ért révbe, nagyon örülök, hogy aláírtuk a megállapodást – mondta Mezey Attila alpolgármester.

Mit tartalmaz a megállapodás?

Mezey Attila: Önkormányzatunk vállalta, hogy két lépcsőben idén és jövőre felújítja a szakrendelő épületét. Első körben már most tavasszal a folyosók, a labor és több helység is megújul. Ezen felül parkolót is bővítünk, hogy a betegek számára könnyebbé tegyük a rendelő megközelítését. A felújításon túl vállaltuk, hogy a városüzemeltetés körébe vonjuk be az épületet, vagyis a karbantartási feladatokat ezentúl mi végezzük majd el – természetesen a fenntartóval egyeztetve.

Mekkora összeget szánnak a vállalások teljesítésére?

M.A.: Az idei évre 30 millió forintot terveztünk a költségvetésünkben a felújításokra. Ezen felül további öt önkormányzat, akik a szakrendelő ellátási területéhez tartoznak összesen további 10 millió forintot biztosít a munkálatokra. Azt gondolom ebből a pénzből nagyon látványos és korrekt munkát lehet majd végezni. Az üzemeltetési költségek számunkra nem lesznek magasak, hiszen a városüzemeltetés keretében ez jól megoldható, a fenntartó számára azonban éves szinten sok millió forint megtakarítást jelent. Reményeim szerint ezt a pénzt fejlesztésekre lehet majd fordítani. 

Lehetséges még további együttműködés a Bajcsy Kórházzal?

M.A.: Mindenképp, hiszen a jó együttműködés az alapja annak, hogy a lakosság minél magasabb szintű egészségügyi szolgáltatást vehessen igénye itt helyben. Minden félnek ez az érdeke, ezért született ez a példaértékű megállapodás. Tervezzük, hogy eszközfejlesztésben is segítünk majd, akár pályázatok útján is. Természetesen a rendelések bővítése is egy feladat, erre a kórház tesz majd javaslatokat a hatástanulmányokat követően.


Dr. Radnai Zoltán, a Bajcsy Zsilinszky kórház általános és járóbeteg szakellátási orvos igazgató helyettese arról beszélt, hogy fontos megállapodást sikerült kötni. Kiemelte: ezzel a betegek járnak majd igazán jól. Hozzátette: a legfontosabb a szolgáltatás színvonalának javítása, amiben partnerre leltek az önkormányzatban. Dr. Radnai szerint meg kell vizsgálni, hogy milyen fejlesztések a legfontosabbak, erre pedig egy átfogó orvos-beteg konzultációt kell majd szervezni. Az igazgató helyettes szerint az már most látszik, hogy a legsürgősebb a radiológiai és kardiológiai ellátás fejlesztése lesz. Ennek kapcsán arról is beszélt, hogy az eszközök fejlesztése alapvetően fontos, és ezek egy része alacsony költséggel reálisan meg is oldható. Ám a nagyobb fejlesztésekhez mindenképp szükségesek pályázati források – tette hozzá. 

Aktuális Műsoraink

  • 06:00, 12:00, 18:00, 21:36 - Gyömrő Info Magazin
  • 06:09, 12:09, 18:09, 21:45 - Háttérben 2. - ismétlés
  • 06:48, 12:48, 18:48, 22:24 - Felderítő - az N1TV műsora
  • 06:57, 12:57, 18:57, 22:32 - Exkluzív - az N1TV műsora
  • 07:20, 13:20, 19:20, 22:56 - Tarka est
  • 08:40, 14:40, 20:40, 00:16 - N1 kávézó - az N1TV műsora
  • 09:07, 15:07, 21:07, 00:43 - Gyere ahogy vagy!