Ma kora délután a gyömrői önkormányzat és a Bajcsy Zsilinszky kórház képviselői aláírták azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a város jelentősen beszáll a helyi szakrendelő fejlesztésébe és fenntartásába. 


Az elmúlt hetek munkája most ért révbe, nagyon örülök, hogy aláírtuk a megállapodást – mondta Mezey Attila alpolgármester.

Mit tartalmaz a megállapodás?

Mezey Attila: Önkormányzatunk vállalta, hogy két lépcsőben idén és jövőre felújítja a szakrendelő épületét. Első körben már most tavasszal a folyosók, a labor és több helység is megújul. Ezen felül parkolót is bővítünk, hogy a betegek számára könnyebbé tegyük a rendelő megközelítését. A felújításon túl vállaltuk, hogy a városüzemeltetés körébe vonjuk be az épületet, vagyis a karbantartási feladatokat ezentúl mi végezzük majd el – természetesen a fenntartóval egyeztetve.

Mekkora összeget szánnak a vállalások teljesítésére?

M.A.: Az idei évre 30 millió forintot terveztünk a költségvetésünkben a felújításokra. Ezen felül további öt önkormányzat, akik a szakrendelő ellátási területéhez tartoznak összesen további 10 millió forintot biztosít a munkálatokra. Azt gondolom ebből a pénzből nagyon látványos és korrekt munkát lehet majd végezni. Az üzemeltetési költségek számunkra nem lesznek magasak, hiszen a városüzemeltetés keretében ez jól megoldható, a fenntartó számára azonban éves szinten sok millió forint megtakarítást jelent. Reményeim szerint ezt a pénzt fejlesztésekre lehet majd fordítani. 

Lehetséges még további együttműködés a Bajcsy Kórházzal?

M.A.: Mindenképp, hiszen a jó együttműködés az alapja annak, hogy a lakosság minél magasabb szintű egészségügyi szolgáltatást vehessen igénye itt helyben. Minden félnek ez az érdeke, ezért született ez a példaértékű megállapodás. Tervezzük, hogy eszközfejlesztésben is segítünk majd, akár pályázatok útján is. Természetesen a rendelések bővítése is egy feladat, erre a kórház tesz majd javaslatokat a hatástanulmányokat követően.


Dr. Radnai Zoltán, a Bajcsy Zsilinszky kórház általános és járóbeteg szakellátási orvos igazgató helyettese arról beszélt, hogy fontos megállapodást sikerült kötni. Kiemelte: ezzel a betegek járnak majd igazán jól. Hozzátette: a legfontosabb a szolgáltatás színvonalának javítása, amiben partnerre leltek az önkormányzatban. Dr. Radnai szerint meg kell vizsgálni, hogy milyen fejlesztések a legfontosabbak, erre pedig egy átfogó orvos-beteg konzultációt kell majd szervezni. Az igazgató helyettes szerint az már most látszik, hogy a legsürgősebb a radiológiai és kardiológiai ellátás fejlesztése lesz. Ennek kapcsán arról is beszélt, hogy az eszközök fejlesztése alapvetően fontos, és ezek egy része alacsony költséggel reálisan meg is oldható. Ám a nagyobb fejlesztésekhez mindenképp szükségesek pályázati források – tette hozzá. 

 

06:00, 12:00, 18:00, 19:50 - Gyömrő Info Magazin
06:07, 12:07, 18:07, 20:28 - Könyves percek
07:07, 13:07, 19:07, 21:29 - KO - az N1TV műsora
07:34, 13:34, 19:34, 21:55 - Előzetes - az N1TV műsora
07:43, 13:43, 19:43, 22:04 - Felderítő - az N1TV műsora
07:51, 13:51, 19:51, 22:12 - Gyere ahogy vagy!