Komolyan vette a gyömrői városvezetés a helyi szakrendelő bezárásával kapcsolatos pletykákat. Bár hivatalos döntés nem született, valóban felvetődött a bezárás lehetősége. 

Erről Mezey Attila alpolgármester beszélt a SIGNAL TV Önkormányzati félóra című műsorának adott interjúban. Mint mondta: a fenntartó Bajcsy Kórház főigazgatójával folytatott megbeszélés során megtudta, hogy gyakorlati döntés nincs, de tanulmányok és előzetes vizsgálatok már születtek a bezárás kapcsán.

Ez pedig katasztrófa lenne, amit minden eszközzel meg kell akadályozni – mondta a polgármesteri jogköröket is gyakorló alpolgármester. Évente 100 ezer beteget lát el a rendelő összesen hat településről. Elképzelhetetlen és elfogadhatatlan lenne, ha alapvizsgálatokért, így egy vérvételért is Pestre vagy Monorra kellene utazni – érvelt Mezey Attila.

A fenntartóval folytatott egyeztetés után most úgy tűnik, ez a veszély nem fenyeget. Ám ezért a Gyömrői önkormányzatnak keményen a zsebébe kell nyúlnia.

Megállapodtunk abban, hogy önkormányzatunk átveszi a szakrendelő épületeinek takarítási és karbantartási feladatait. Ezen felül két éves ütemezésben vállaltuk az épületek felújítását is – vázolta a terveket a városvezető. Mindezek mellett partnerek leszünk az eszközfejlesztésben is – tette hozzá Mezey Attila.

Hogy mindez mennyibe fog kerülni, azt egyelőre nem tudni. Mezey szerint nem elsődleges szempont a pénz, hiszen a gyömrőiek és környékbeliek számára minden áron biztosítani kell az egészségügyi szolgáltatásokat minimum a mostani színvonalon, de inkább további fejlesztésekkel. Azt is hozzátette, hogy már egyeztetett a környező települések polgármestereivel, akik hajlandóak lennének közösen anyagi szerepvállalásra is a rendelő fenntartása érdekében. Az alpolgármester azt is kifejtette, hogy csak addig nyújtóznak, amíg a takarójuk ér. A meglévő fejlesztési keretbe most egy újabb tényező bekerült, így eggyel több felé osztjuk majd a pénzt – mondta Mezey Attila.


Az együttműködéshez szükséges megállapodás aláírását a napokban szeretné megejteni a gyömrői önkormányzat. Ezt követően már kora tavasszal megkezdődhet a szakrendelő folyosóinak, valamint a labornak a felújítása.

Időközben – közel másfél hét és három írásos megkeresés után – kedden délután válaszolt szerkesztőségünknek a Bajcsy Kórház sajtóosztálya. Bár egyetlen konkrét kérdésre sem kaptunk érdemi választ, levelükben azt írták:  „A gyömrői szakrendelő átvételével lehetőség nyílik egy magasabb szintű járóbeteg-szolgáltatás kialakítására, melynek részleteit mind a fenntartóval, mind a gyömrői önkormányzattal egyeztetjük. A gyömrői szakrendelő bezárása jelenleg nem szerepel terveink között.”

A Mezey Attilával készített teljes beszélgetést megtekinthetik szerda este Önkormányzati félóra című műsorunkban. 

Aktuális Műsoraink

  • 06:00, 12:00, 18:00, 20:58 - Gyömrő Info Magazin
  • 06:14, 12:14, 18:14, 21:12 - Háttérben 16. - Prondvai-Pacsika Ferenc
  • 06:45, 12:45, 18:45, 21:44 - Felderítő - az N1TV műsora  
  • 06:55, 12:55, 18:55, 21:53 - Városi ünnepség - Március 15.
  • 08:00, 14:00, 20:00, 22:58 - KO - az N1TV műsora
  • 08:29, 14:29, 20:29, 23:27 - Gyere ahogy vagy!