Komolyan vette a gyömrői városvezetés a helyi szakrendelő bezárásával kapcsolatos pletykákat. Bár hivatalos döntés nem született, valóban felvetődött a bezárás lehetősége. 

Erről Mezey Attila alpolgármester beszélt a SIGNAL TV Önkormányzati félóra című műsorának adott interjúban. Mint mondta: a fenntartó Bajcsy Kórház főigazgatójával folytatott megbeszélés során megtudta, hogy gyakorlati döntés nincs, de tanulmányok és előzetes vizsgálatok már születtek a bezárás kapcsán.

Ez pedig katasztrófa lenne, amit minden eszközzel meg kell akadályozni – mondta a polgármesteri jogköröket is gyakorló alpolgármester. Évente 100 ezer beteget lát el a rendelő összesen hat településről. Elképzelhetetlen és elfogadhatatlan lenne, ha alapvizsgálatokért, így egy vérvételért is Pestre vagy Monorra kellene utazni – érvelt Mezey Attila.

A fenntartóval folytatott egyeztetés után most úgy tűnik, ez a veszély nem fenyeget. Ám ezért a Gyömrői önkormányzatnak keményen a zsebébe kell nyúlnia.

Megállapodtunk abban, hogy önkormányzatunk átveszi a szakrendelő épületeinek takarítási és karbantartási feladatait. Ezen felül két éves ütemezésben vállaltuk az épületek felújítását is – vázolta a terveket a városvezető. Mindezek mellett partnerek leszünk az eszközfejlesztésben is – tette hozzá Mezey Attila.

Hogy mindez mennyibe fog kerülni, azt egyelőre nem tudni. Mezey szerint nem elsődleges szempont a pénz, hiszen a gyömrőiek és környékbeliek számára minden áron biztosítani kell az egészségügyi szolgáltatásokat minimum a mostani színvonalon, de inkább további fejlesztésekkel. Azt is hozzátette, hogy már egyeztetett a környező települések polgármestereivel, akik hajlandóak lennének közösen anyagi szerepvállalásra is a rendelő fenntartása érdekében. Az alpolgármester azt is kifejtette, hogy csak addig nyújtóznak, amíg a takarójuk ér. A meglévő fejlesztési keretbe most egy újabb tényező bekerült, így eggyel több felé osztjuk majd a pénzt – mondta Mezey Attila.


Az együttműködéshez szükséges megállapodás aláírását a napokban szeretné megejteni a gyömrői önkormányzat. Ezt követően már kora tavasszal megkezdődhet a szakrendelő folyosóinak, valamint a labornak a felújítása.

Időközben – közel másfél hét és három írásos megkeresés után – kedden délután válaszolt szerkesztőségünknek a Bajcsy Kórház sajtóosztálya. Bár egyetlen konkrét kérdésre sem kaptunk érdemi választ, levelükben azt írták:  „A gyömrői szakrendelő átvételével lehetőség nyílik egy magasabb szintű járóbeteg-szolgáltatás kialakítására, melynek részleteit mind a fenntartóval, mind a gyömrői önkormányzattal egyeztetjük. A gyömrői szakrendelő bezárása jelenleg nem szerepel terveink között.”

A Mezey Attilával készített teljes beszélgetést megtekinthetik szerda este Önkormányzati félóra című műsorunkban. 

 

06:00, 12:00, 18:00, 19:50 - Gyömrő Info Magazin
06:07, 12:07, 18:07, 20:28 - Könyves percek
07:07, 13:07, 19:07, 21:29 - KO - az N1TV műsora
07:34, 13:34, 19:34, 21:55 - Előzetes - az N1TV műsora
07:43, 13:43, 19:43, 22:04 - Felderítő - az N1TV műsora
07:51, 13:51, 19:51, 22:12 - Gyere ahogy vagy!