Közel 150 millió forint – ennyi juthat fejlesztésre 2017-ben Péteriben. Petőné Vizi Valéria polgármester szerint a település léptékeihez képest kifejezetten nagy összeget fordíthatnak erre a célra. 

2016 márciusa óta tölti be a polgármesteri tisztséget Petőné Vizi Valéria Péteriben. A Dr. Molnár Zsolt addigi polgármestert időközi választáson legyőző egykori alpolgármester 11 hónap elteltével már teljes mértékben átlátja a település helyzetét, a felmerülő problémákat. Szemtől szemben című műsorunk mai felvételén elmondta,  fejlesztésre az alig 2000 lelkes településnek csak pályázati forrásokból futja. Ilyen forrásokból viszont több is jutott az utóbbi hetekben. December 22-én döntött a kormány arról, hogy 10 millió forintot ad a községnek két játszótere felújítására, valamint további 30 milliót egy P+R parkoló építésére a vasútállomáson.

Polgármester asszony elmondta, hogy a Kastélykerti játszóteret még 2005-ben építették, és a legutóbbi felülvizsgálat során megállapították, hogy bontásra érett az állapota, valamint az aktuális jogszabályoknak való meg nem felelése miatt. Ennek a támogatásnak köszönhetően azonban ez, valamint a település másik játszótere is megújul még tavasszal. Ráadásul úgy, ahogy a gyerekek is szeretnék, ennek érdekében pedig rajzpályázatot hirdettek az ovisok és iskolások körében az én játszóterem címmel.
Petőné Vizi Valéria és Pogácsás Tibor, a térség országgyűlési képviselője


A település vezetője a vasúti megállóhoz tervezett P+R parkoló kapcsán azt mondta, hogy először meg kell vásároljanak egy magánterületet, ahol a parkoló létesülne. 40-45 autó fogadására lesz alkalmas, és természetesen kerékpár tároló is készül hozzá. A biztonságról térfigyelő kamerák gondoskodnak majd.

Péteriben nem csak ezek fejlesztések várhatóak ebben az évben. Megújult és kibővül az orvosi rendelő is. Főleg a váróhelyek lesznek majd nagyobbak. Az átépítés ideje alatt a háziorvos a művelődési házban, míg a védőnő az iskolai orvosi szobában rendel majd. A tervek szerint májusban kezdődnek a munkálatok, és augusztusra véget is érnek.

Sikerült forrást szerezni a könyvtár fejlesztésére. Mintegy hárommillió forintból gazdálkodhatnak majd a munkálatok során, melyek bővítést és eszközfejlesztést foglalnak magukban.

Vizi Valéria arról is beszélt, hogy a nyári esőzések során beomlott két pince a Petőfi utcában, illetve utak is megrongálódtak. Ezek helyreállítására is lesz pénze a településnek. Sőt, a polgármesteri hivatal informatikai eszközei is megújulnak ebben az évben.

Több további pályázat pedig elbírálásra vár, így összességében Péterinek nagyon szép éve lesz fejlesztések szempontjából – értékelte az előttünk álló évet a polgármester. Azt is hozzátette: mivel összesen hat fős a hivatal személyi állománya, ennél sokkal több kivitelezési és szervezési munkát nem is tudna vállalni felelősségteljesen.

A teljes interjút holnaptól nézhetik meg Szemtől szemben című műsorunkban.    

 

06:00, 12:00, 18:00, 20:10 - Gyömrő Info Magazin
06:06, 12:06, 18:06, 20:16 - Önkormányzati félóra - Dr. Mezey Attila és Agócs Zoltán
06:40, 12:40, 18:40, 20:50 - CoolToura - Losonc (ism.)
07:16, 13:16, 19:16, 21:26 - KO - az N1TV műsora
07:40, 13:40, 19:40, 21:50 - Gyere ahogy vagy!