Súlykorlátozást vezetnek be Gyömrőn a Mendei úton, valamint zebra és épülhet ugyanitt a SPAR előtti szakaszon – ez derül ki a Magyar Közút megyei igazgatójának tájékoztatásából, amit Gyenes Levente polgármesternek küldött. 

A levél tartalmát maga a polgármester osztotta meg a SIGNAL Médiával. Mint ismert, néhány hete mi is beszámoltunk róla, hogy Gyömrő polgármestere a közútkezelő megyei igazgatójánál lobbizott több ügyben is. Ezek közül néhányban érkezett most pozitív válasz.


Az egyik legfontosabb, hogy megvalósulhat a 12 tonna össztömegűnél nehezebb kamionok kitiltása a városból, mivel a Mendei úton súlykorlátozást vezet be a közút – mondta Gyenes Levente. Ezzel gyakorlatilag megszűnne az átmenő kamionforgalom a városban. Külön kiemelendő, hogy a Magyar Közút magára vállalta a szükséges táblák legyártásának és kihelyezésének teljes költségét.Zebra a SPAR-nál 2017-ben

Az elmúlt években több baleset is történt a Mendei úton, kivétel nélkül olyanok, melyekben gyalogosok voltak az érintettek.  A városvezetés többször próbálta elérni, hogy zebra létesüljön a SPAR üzlet magasságában – ám eddig nem jártak sikerrel. Eddig, mivel most a közút „elvi kifogást nem emelt”, sőt támogatja a Béla és Kossuth Lajos utcák kereszteződésébe tervezett zebra megépítését. Anyagi forrást azonban nem biztosíthatnak rá, mivel ez minden esetben az érintett települések feladata. Gyenes Levente szerint a jövő évben készülhet el a gyalogátkelő. Nagyon örülök, hogy végre megszűnhet ez az áldatlan állapot, és biztonságosan át lehet majd kelni a Mendei út ezen szakaszán. Azonban az idei költségvetésünkbe nem terveztük ezt a kiadást, ami igen jelentős tétel. Egy minden előírásnak és szabványnak megfelelő gyalogátkelő megterveztetése, engedélyeztetése és kialakítása ebben az esetben eléri majd a 15-20 millió forintot. A 2017-es költségvetésben erre lesz fedezet, addig is a tervezést elindítjuk – számolt be róla a polgármester.Dózsa György út: felújítás leghamarabb 2019-ben

Tankkal nagyon kellemesen, kerékpárral vagy gépkocsival csak bosszankodva, kátyúkat kerülgetve, olykor gödrökbe hajtva lehet közlekedni a Dózsa György úton. A katasztrofális állapotú út a megyei közútkezelőhöz tartozik, azonban egyelőre biztosan nem lesz felújítva. Gyenes Levente elmondta, hogy megküldött tájékoztatás szerint egy 7 éves távlati programban a harmadik prioritásban szerepel az útszakasz, ami legkorábban 2019-es „beavatkozást” jelent. 

Kérdés persze, hogy addig milyen állapotban lesz az út, ahol bár nemrég kátyúztak, de annak minősége már a munkálatok során előrevetítette, hogy nem sokáig jelent majd megoldást. Azt persze nem hitte volna senki, hogy a nem sokáig bizonyos helyeken kettő napot jelent majd.

Gyenes Levente összességében bizakodó, hisz több kérésük megvalósul a közeljövőben. A városvezető hozzátette: a Dózsa György út felújításával kapcsolatban vannak még elképzeléseik, így egészen biztosan mindent megtesznek azért, hogy már 2019 előtt megvalósuljon a felújítás.

 

06:00, 12:00, 18:00, 19:50 - Gyömrő Info Magazin
06:07, 12:07, 18:07, 20:28 - Könyves percek
07:07, 13:07, 19:07, 21:29 - KO - az N1TV műsora
07:34, 13:34, 19:34, 21:55 - Előzetes - az N1TV műsora
07:43, 13:43, 19:43, 22:04 - Felderítő - az N1TV műsora
07:51, 13:51, 19:51, 22:12 - Gyere ahogy vagy!