Vasárnap időközi választást tartanak Péteriben. Az okokról korábban itt írtunk. Ami biztos: a lakosoknak öt polgármester-jelölt közül kell majd választaniuk, míg a hat képviselői helyre tizenkilencen pályáznak.

A polgármesteri székért folytatott verseny nagy valószínűséggel Dr. Molnár Zsolt jelenlegi polgármester, illetve Petőné Vizi Valéria korábbi alpolgármester között dől majd el. Annál is inkább, mert a másik három jelölt (Lovász László, Klein Judit, Barabás György) eddig gyakorlatilag semmilyen kampányt nem folytatott, így a választók azt sem nagyon tudhatják, hogy mégis mit és hogyan tennének a falu vezetőiként.

Az jól látszik, hogy a jelenlegi településvezető komolyan gondolja a folytatást: ígért felújított orvosi rendelőt, sportközpontot, új gyógyszertárat, fejlődő települést. Péteri magazin című műsorukban arról is beszélt, hogy ezekhez persze komoly anyagi források kellenek, melyek jelenleg nem állnak rendelkezésre, de reálisan nézve a tervek közül van, amelyik megvalósulhat. Dr. Molnár Zsolt számítana a vidékfejlesztési pályázatokra, melyeken az elmúlt években is jól szerepeltek. Aktív és tettre kész településvezetést szeretne, így az általa támogatott képviselő-jelöltek mindegyikére komoly munka várna megválasztásuk esetén.

Petőné Vizi Valéria, aki korábban Péteri alpolgármestere volt úgy fogalmazott: ők emberközeli faluvezetést ajánlanak a lakosoknak. Nagy ígéreteket nem tesznek, inkább a mindennapi problémák megoldására fókuszálnak, így például az óvodai parkolás megoldására, egy járdaprogram beindítására, az általános iskola fejlesztésére, vagy épp a térfigyelő kamerarendszer bővítésére. A polgármester-jelölt a SIGNAL tévében kifejtette, hogy van már olyan pályázati lehetőség, amin érdemes lenne elindulnia a településnek. Vizi Valéria azt is kiemelte: képviselő-jelöltjei a településen igen jól ismert emberek, akik eddig is jelentős szerepet vállaltak a helyi közéletben.

Külső szemlélő számára is igen jól látható, hogy a két „csapat” másként gondolkodik, és másként látja Péteri jövőképét. Abban azonban egyetértenek: a választóknak van most felelőssége abban, milyen irányt vesz a falu élete. A választás eredményét most még megtippelni sem nagyon lehet. Számtalan variáció elképzelhető, így akár egy „vegyes” testület is összeállhat (vagyis egy polgármester-jelölt mellé a másik jelölt képviselői jutnak be), ami az előzmények tükrében nem jelentene garanciát a nyugodt és eredményes munkára.

A választásra jogosultak március 6-án vasárnap 6 és 19 óra között adhatják le voksaikat a Pittner Dénes Általános Iskolában.     
06:00, 12:00, 18:00, 20:29 - Gyömrő Info Magazin
06:20, 12:20, 18:20, 20:49 - Könyves percek
06:49, 12:49, 18:49, 21:18 - Az orvos válaszol 8.rész
06:57, 12:57, 18:57, 21:26 - Sporttárs -Vasas Építészek
07:29, 13:29, 19:29, 21:58 - Egy falat kenyér és egy csipetnyi szó: Kraft Tamás
07:57, 13:57, 19:57, 22:26 - Gyere ahogy vagy!