Több lövés is eldördült Gyömrőn május 22-én fényes nappal az artézi kútnál, ezt állítja Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, aki ennek kapcsán Pintér Sándor belügyminiszterhez intézett kérdéseket.

A JOBBIK országgyűlési képviselője úgy tudja, hogy két társaság szólalkozott össze, majd az egyik férfi fegyvert rántott, és három lövést adott le. A közelben sok járókelő és gyerek is volt, de szerencsére senki nem sérült meg. A nagyobb bajt Mirkóczki szerint egy éppen arra járó szolgálaton kívüli rendőrtiszt akadályozta meg, aki elővette fegyverét, és lefegyverezte a támadót.

Az ügy érdekessége, hogy erről sehol nem adott hírt a rendőrség, nem találni egyetlen rövid hírt sem a lövöldözéssel kapcsolatban. Szerkesztőségünknél azonban jelentkezett egy szemtanú, aki részben látta a történéseket. Bár azton maga is meglepődött, hogy nem lett sajtóhír az esetből, most elmesélte mit is látott. 

Éppen autóval haladtunk el a gyömrői tájház előtt, amikor két rohanó férfira lettünk figyelmesek, akik az úton keresztbe szaladva kiabálnak – mondja a gyömrői lakos. Pár pillanat múlva már két rendőrt láttunk futni a körforgalom irányába. Ahogy haladtunk tovább a templom előtt egy fiatal férfit vettünk észre, akinek a kezében – ahogy mondani szokás – egy fegyvernek látszó tárgy volt, amit épp a nadrágjába próbált rejteni. Láthatóan igen sietős volt a dolga – folytatja a szemtanú. Pár perc múlva jártunk ismét az artézi kútnál, akkor már ott állt a rendőrautó, és ahogy láttuk minden érintett is.
A gyömrői Artézi kút - itt történt az eset


Szerkesztőségünk az ügyben megkereste a rendőrséget. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi történt valójában, és hogy erről miért nem számolt be hivatalosan a megyei kapitányság. A sajtóiroda válasza szerint több személy kveredett szóváltásba, majdegyikük egy fegyverrel, vagy annak utánzatával több lövést adott le, majd elhagyta a helyszínt. A 20 éves gyömrői férfi rendőri felszólításra a cselekményt abbahagyta. A férfit garázdaság bűntettének elkövetésével vádolják.

Mirkóczki Ádám képviselő egyébként azt is elmondta, hogy például a fővárosban nem biztos, hogy a szolgálaton kívüli rendőrnél lett volna önvédelmi fegyver, mivel BRFK igazgatásrendészeti főosztálya sorra vonja be vagy épp nem hosszabbítja meg a vonatkozó engedélyeket. Arra hivatkoznak, „nem olyan jellegű” az érintett rendőr munkaköre, ami ezt indokolná. 
06:00, 12:00, 18:00, 20:29 - Gyömrő Info Magazin
06:20, 12:20, 18:20, 20:49 - Könyves percek
06:49, 12:49, 18:49, 21:18 - Az orvos válaszol 8.rész
06:57, 12:57, 18:57, 21:26 - Sporttárs -Vasas Építészek
07:29, 13:29, 19:29, 21:58 - Egy falat kenyér és egy csipetnyi szó: Kraft Tamás
07:57, 13:57, 19:57, 22:26 - Gyere ahogy vagy!